Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Formirano udruženje porodica sa problemom steriliteta

DOBOJ – U Doboju je formirano Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Novi život”, s ciljem uzajamne podrške porodica i stručnjaka iz te oblasti, kao i pružanja adekvatnih informacija i psihološke pripreme za proceduru vantjelesne oplodnje.

Predsjednik Udruženja Aleksandra Sofrenić rekla je Srni da su pioniri i jedina organizacija u Doboju koja je prepoznala trend rasta porodica sa problemom steriliteta u ovoj lokalnoj zajednici.

“Kao Udruženje postavili smo sebi zadatke, ciljeve i istrajni smo da ih realizujemo u saradnji sa institucijama koje se bave problemom bračne neplodnosti”, rekla je Sofrenićeva.

Ona je istakla da su formiranju dobojskog Udruženja prethodili neformalni susreti i razmjena iskustava parova sa problemom steriliteta i njihovim pokušajima, bilo uspješnim ili neuspješnim da zasnuju porodicu.

Sofrenićeva je rekla da članovi Udruženja imaju kapacitet i neophodna iskustva da parovima obezbijede psihološku pripremu i pruže konsultativno-savjetodavnu pomoć u borbi za dobijanje potomstva.

Prema njenim riječima, u toku je izrada baze podataka takvih parova, a u svom radu oslanjaće se i na lokalne i državne ustanove.

Sofrenićeva je najavila da će Udruženje tražiti da i grad Doboj u skladu sa mogućnostima finansijski podrži parove u postupku vantjelesne oplodnje, da se stvore uslovi za dobijanje povoljnih kredita za tu svrhu, te da se do neophodnih sredstava dođe i projektnim aktivnostima prema odgovarajućim fondovima, organizacijama i institucijama.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button