Politika

Kovačević: Deset godina Inckovog mandata, deset godina propuštenih šansi

BANJALUKA – Danas se navršava deset godina od kako je Valentin Incko stupio na dužnost visokog predstavnika u BiH i, nažalost, ne postoji ništa na čemu mu se može čestitati, osim da mu se poželi da što prije napusti BiH, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Deset godina Inckovog mandata možemo opisati jedino kao deset godina propuštene šanse da BiH postane normalno društvo na bilo koji način”, rekao je Kovačević.

On je podjetio da je u tih deset godina u BiH održano čak pet izbora i da su političari u BiH morali pet puta da traže povjerenje građana na izborima.

“Za to vrijeme Incko je bez polaganja računa bilo kome primao ogroman novac isključivo za nanošenje štete BiH. Stav SNSD-a je da je krajnje vrijeme da visoki predstavnik ode iz BiH i da BiH dobije priliku da odlučuje sama o sebi”, naglasio je Kovačević.

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira imenovali su Incka za visokog predstavnika u BiH 13. marta 2009. godine, a on je dužnost preuzeo 26. marta 2009. godine.

Incko je austrijski diplomata, a na poziciji visokog predstavnika u BiH naslijedio je slovačkog diplomatu Miroslava Lajčaka.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!