Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Mekić optužen za trostruko ubistvo i silovanje starice

TRAVNIK – Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnice protiv Narcisa Mekića, koji je osumnjičen za razbojništvo, silovanje i ubistvo Ankice Krstanović (75) i ubistva Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), te protiv Almira Kurbegovića zbog pomoći Mekiću nakon počinjenih zločina.

Mekiću stavljaju na teret da je lani u noći 26. na 27. septembra sa Seferovićem i Meškinom u kući Krstanovićeve u Bugojnu izvršio razbojništvo te joj tvrdim predmetom i nožem zadao povrede u predjelu glave.

Kako se navodi u optužnici, svjestan da je može usmrtiti, zadao joj je 42 razderano-nagnječne rane i prskotine kože i tijela.

“Nakon toga je u namjeri da obavi spolni odnošaj s Krstanovićevom s nje svukao donji dio pidžame i gaćice, a zatim izvršio spolni odnošaj”, stoji u optužnici te se dalje navodi da je žena usljed zadobijenih povreda preminula. Potom je, kako se navodi, iz njene kuće uzeo 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Terete ga da je istog dana Meškina u njegovoj kući izbo nožem poslije prepirke.

“Nakon što mu je zadao povrede ostavio je M.M. da leži i kuhinji, dok se u susjednoj sobi nalazio sa D.S. Prilikom odlaska izazvao je požar u kući”, navodi se u optužnici i dodaje da je Meškin preminuo od udisanja ugljen-monoksida u kombinaciji s gutanjem krvi iz povreda, a Severović od akutnog trovanja ugljen-monoksidom.

Kurbegoviću stavljaju na teret da je 27. septembra prošle godine Mekiću pomogao da prikrije tragove tako što ga je pustio u stan, dao mu čistu odjeću i dozvolio da opere ruke. Kada je na balkonu pronašao krvav nož, kojeg je Mekić ostavio, uzeo je truleks-krpu i obrisao ga, umotao ga i bacio u šaht, koji se nalazi u blizini zgrade u Ulici Kulina bana, gdje ga je pronašla policija.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button