Politika

Borenović: Potrebne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je u današnjem razgovoru sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom u Banjaluci da su izmjene Izbornog zakona jedan od političkih prioriteta ove stranke.

Borenović je ocijenio da bi time bili omogućeni fer i pošteni izbori, koji bi izražavali stvarnu volju građana i vratili povjerenje u zakonodavne i izvršne institucije.

On je naglasio da je jedan od osnovnih preduslova za normalno funkcionisanje društva povjerenje u pravosudne i bezbjednosne institucije, koje moraju biti profesionalne i efikasne.

“Unapređenju rada ovih institucija moramo se najozbiljnije posvetiti”, rekao je Borenović, izražavajući nezadovoljstvo radom pravosuđa.

Delegacija PDP-a informisala je Nelsona da je javne medije neophodno vratiti u okvire profesionalnog i nepristrasnog izvještavanja, saopšteno je iz ove stranke.

Sa Nelsonom su o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH razgovarali i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i predsjednik Gradskog odbora ove partije u Banjaluci Draško Stanivuković.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!