Društvo

Prnjavorski vatrogasci dobijaju novi dom vrijedan oko 478.000 KM

PRNJAVOR – Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prnjavoru ove godine dobiće novi Vatrogasni dom čiju će izgradnju u potpunosti iz budžetskih sredstava finansirati opština Prnjavor, a ukupna vrijednost projekta je oko 478.000 KM.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predstavnik preduzeća “Timgrad” potpisali su danas ugovor o izgradnji novog vatrogasnog objekta.

Tomaš je rekao da je proteklih mjeseci bilo ponuda za kupovinu već postojećih objekata za ovu namjenu na području opštine, ali je ipak donesena odluka za izgradnju novog namjenskog objekta koji će biti smješten na lokaciji sadašnje stočne pijace.

“Uvjeren sam da ćemo izgradnjom novog objekta riješiti problem smještaja Vatrogasnsog doma, jer se sadašnji objekat nalazi u samom centru grada. Novi objekat će biti na lokaciji koja je sa svih strana povezana sa saobraćajnicama, što će dodatno olakšati pravovremeni izlazak na intervencije”, izjavio je Tomaš.

On je rekao da će lokalna vlast uraditi sve što je u njenoj nadležnosti da hitne službe uvijek budu na raspolaganju svim građanima ove opštine, kao i da je u narednih godinu-dvije potrebno obučiti dodatni broji mlađih ljudi koji će se priključiti vatrogascima.

Predstavnik grupe izvođača predvođenih firmom “Timgrad” Dragan Milutinović precizirao je da je ugovorom predviđeno da gradnja bude završena u roku od osam mjeseci od početka izvođenja radova.

“Objekat Vatrogasnog doma zauzimaće 450 kvadrata građevinske površine, a sastojaće se od prizemlja i sprata. Imaće pet parking mjesta za velika vatrogasna vozila, tri za mala, kao i pomoćne prostorije za dežurnu službu i druge potrebne prostorije. Mi ćemo se potruditi da na najkvalitetniji način završimo ugovorom preuzete obaveze”, rekao je Milutinović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Dušan Slijepčević koji je rekao da prnjavorski vatrogasci godinama unazad imaju problema sa adekvatnim smještajnim kapacitetima, posebno sa lošom lokacijom za izlazak vozila prilikom interevencija.

“Ovo je prilika da se problem konačno riješi, jer je u posljednje vrijeme oko 700.000 KM što sredstava Vatrogasnog saveza Republike Srpske, što iz opštinskog budžeta izdvojeno za kupovinu novih vatrogasnih vozila i veoma skupe opreme, koji trebaju biti smješteni po propisima”, istakao je Slijepčević.

Teritorijalna vatrogasna jedinica koja u svom sastavu trenutno ima 21 vatrogasca izvela je danas na gradskom trgu i pokazne vježbe tehničkih intervencija spasavanja unesrećenih lica iz saobraćajne nesreće i gašenja požara na putničkom automobilu.

Slijepčević je ocijenio da su vježbe uz asistenciju službe Hitne pomoći urađene dobro, bez poteškoća i uz iskazani visok stepen efikasnosti i stručnosti vatrogasaca.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!