Hronika

SIPA uhapsila osobu zbog prometovanja 766 kg droge

ISTOČNO SARAJEVO – Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su lice na području Sarajeva koje se dovodi u vezu sa prometom oko 766 kilograma kanabisa.

Loading...

Ovo lice se dovodi u vezu sa neovlaštenim prometom 666 kilograma kanabisa koji su službenici Sipe privremeno oduzeli 25. januara u Gradišci, kao i oko 100 kilograma kanabisa koju su službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 30. januara privremeno oduzeli u Tarčinu u opštini Hadžići.

U ovoj akciji uhapšena su tri lica koja su osumnjičena da su putem firme “ETS” iz Bugojna neovlašteno prometovala 666 kilograma kanabisa iz BiH za Njemačku, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja droge u zemlje EU, saopšteno je iz Sipe.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, uhapšeno lice će, uz dopunu izvještaja o krivičnom djelu neovlašteni promet opojnih droga, biti predato Tužilaštvu BiH.

Ove aktivnosti su realizovane u saradnji sa pripadnicima Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!