Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Suzana Radanović i Muriz Memić o sastanku sa Hahnom u Sarajevu (VIDEO)

Suzana Radanović i Muriz Memić danas su se u Sarajevu sastali sa Johannesom Hahnom, evropskim komesarom za politiku proširenja sa kojim su razgovarali o istragama u slučajevima stradanja njhovih sinova.

Suzana Radanović je kazala da je zadovoljna ishodom sastanka sa Johanessom Hahnom.

Ništa nam nije naporno, to radimo za svoju djecu. Razgovor je trajao nekih pola sata, s tim da je on sastanak s nama produžio na njegovu inicijativu. Mi smo zadovoljni, on je rekao da je tražio da dođe ekspert za Tužilaštvo i pravosuđe. On je uradio reformu pravosuđa u Makedoniji, ja sam ga zamolila da ako može dođe nezavisni tim istražilaca da urade istragu o istrazi i da se slučaj o ubistvu Davida Dragičevića prebaci na bh. tužilaštvo“, kazala je i istakla:

“Rekao je da će uraditi sve što je u njegovoj moći”.

Ja smatram da se evropska zajednica nije ranije htjela umiješati jer se mi vodimo kao pravna država. U svim državama se dešavaju ubistva, ali sada smo došli do tog nivoa, poslije Savjeta bezbjednosti u New Yorku kada je Inzko rekao za ove slučajeve, sada gospodin Hahn. To je meni vjetar u leđa. Bitno je da nas je Hahn primio, ne bi nas primio da ne misli nešto“, dodala je Radanović.

Još je kazala da Banjaluku i cijelu BiH doživljava kao “okupiranu teritoriju”.

Ja Banjaluku doživljavam kao okupiranu teritoriju, komplet BiH. Okupiranu od mafije. Moje dijete više nije tu, moje diejte je na slobodnoj teritoriji i ja mu kada god poželim odem na grob mirne duše. I ja i otac i brat i sestra“.

Muriz Memić je kazao da mu je sastanak djelovao obećavajuće.

Ovo je izgledalo obećavajuće. Dok dolazi komisija da istražuje, ne dolaze oni onako. To nas je iznenadilo, sve zna. Rekao je da želi biti upućen i da suosjeća kao otac i djed. Poslati će komisiju, vidjeli su šta je pravosuđe. Zamislite kako je u VSTV-u kad istražuju Dalidu Burzić i onda imenuju. Isti je članovi istražuju i nagrađuju“.

Objasnio nam je da ne očekujemo ništa preko noći. Mi smo svjesni toga, gospodin Feraget nam je to objasnio. Ne tražimo da se završi preko noći, ali tražimo da se završi“, dodao je.

Memić je još poručio da presudu u slučaju stradanja njegovog sina ne vrijedi vraćati na početak.

Nema smislu ovu presudu vratiti na početak, saobraćajna nesreća se nije desila. Dženan je ubijen, David je ubijen i da vidimo ko je iza ovoga svega. Dalida Burzić je nedavno poručila da nas je ušutila, ali poručujem joj da nije. Ako neće u BiH, ima izvana neko ko će narediti“.

Izvor
N1
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button