Magazin

BMW i2 stiže 2024. godine?

Šef razvojnog odjeljenja bavarskog proizvođača automobila, Klaus Frohlih, naglasio je da BMW radi na novom, malom električnom modelu. On je naveo da bi to vozilo na tržište moglo da stigne već 2024. godine, te da će koštati manje od 30.000 evra.

Loading...

S obzirom da je i2 tek u početnoj fazi razvoja, ostaje da se vidi da li će on biti nasljednik modela i3 ili će u gami kompanije biti pozicioniran kao posebni model. BMW Blog prenosi da će i2 imati slične dimenzije kao i3. Međutim, to što će biti jeftiniji od druge generacije modela i3 će kompaniji BMW omogućiti da ga prodaje uporedo sa tim modelom.

Prenosi se da će novi i2 biti znatno jeftiniji od modela i3 zbog platforme na kojoj će biti baziran. Naime, ta platforma neće biti izrađena od ugljenikovih vlakana, već od znatno jeftinijeg aluminijuma ili čelika. U istom izvještaju se navodi i da je BMW zainteresovan da na toj platformi radi zajedno sa kompanijom Daimler. Ako do toga zaista dođe, na njoj će biti bazirana i druga vozila iz oba brenda, uključujući i plug-in hibride i potpuno električne automobile.

Međutim, manja cijena neće biti jedino što će privlačiti kupce. Sudeći prema novim izveštajima, ovaj model će imati konvencionalniji dizajn od modal i3. To znači da bi i2 mogao imati fomu malog sedan modela ili kupea.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!