Privreda

Cvijanović: Uvesti nagradu za najboljeg mladog privrednika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je podršku mladim privrednicima i predložila organizatorima manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske” da od sljedeće godine uvedu priznanje i u ovoj kategoriji.

Loading...

Cvijanovićeva je večeras u Banjaluci na manifestaciji “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu” istakla da je neophodno uvođenje priznanja za najboljeg mladog privrednika kao vid podrške i naglasila da Republika Srpska ima čestitih, obrazovanih, sposobnih mladih ljudi, sa dobrim poslovnim inicijativama, koji svoju šansu vide upravo u privatnom biznisu. 

“U prilog tome govori i činjenica da smo za Program podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih starosti do 35 godina `Startap Srpska` imali veliki broj zainteresovanih mladih ljudi. Zato je potrebno da tražimo dodatne mogućnosti da podržimo i promovišemo mlade ljude i njihove poslovne ideje”, navela je Cvijanovićeva. 

Ona je izrazila zadovoljstvo što prisustvuje ovom skupu sa predstavnicima uspješnih malih, srednjih i velikih preduzeća, ističući da su svi oni veliki, bez obzira na obim poslovanja jer svi doprinose razvoju Republike Srpske. 

Cvijanovićeva je čestitala nagrađenima i izrazila nadu da će u predstojećim godinama biti sve više kandidatkinja za dodjelu priznanja uspješnim privrednicama. 

“Uz čestitku svima koji su dobili ova važna priznanja, želim da kroz dodatni aktivizam svi zajedno radimo na jačanju Republike Srpske”, naglasila je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva je istakla čvrsto opredjeljenje vlasti za još brži privredni rast i organizovaniju, bolju Republiku Srpsku. “To zahtijeva angažovanje svih nas i vjerujem da ćemo nastaviti zajedničkim djelovanjem da radimo na postizanju tog cilja”, poručila je predsjednik Srpske. 

Ona je naglasila da snaga zajednice zavisi od kolektiviteta i sposobnosti da se pojedinačni napori i dostignuća pretoče u zbirni, zajednički, kolektivni rezultat. “Smatram da i večeras, to na neki način, radimo i pokazujemo jedinstvo i snagu”, dodala je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, posebno je zadovoljstvo znati da Republika Srpska ima uspješne društveno odgovorne kompanije koje vode računa kako prema svojim klijentima, tako i prema svojim zaposlenima, prema budžetu i socijalnim fondovima, prema okolini i društvu u cjelini. 

Ona je izrazila zahvalnost Privrednoj komori Srpske – organizatoru ove manifestacije i istakla da se na ovom već tradicionalnom, prepoznatljivom skupu, priznanja uručuju privrednim subjektima koji su svojim poslovnim rezultatima, ali i odnosom prema društvu u cjelini, zaslužili taj vid pažnje. 

Cvijanovićeva je zahvalila i privrednicima na dobroj komunikaciji i saradnji koju je imala sa njima dok je obavljala dužnost predsjednika Vlade Republike Srpske, napominjući da su kroz mnoge izazove prolazili zajedno, u tijesnoj saradnji i sa sindikatom, kao trećim socijalnim partnerom. 

“Sigurna sam da će ta dobra saradnja biti nastavljena i tokom mandata nove Vlade, jer bez dobre komunikacije nema ni dobrih zajedničkih rješenja, a svjedoci smo da, bez obzira da li je riječ o nekom važnom političkom, ekonomsko-finansijskom ili socijalnom problemu, onda kad do rješenja dolazimo zajedno, ta su rješenja bolja i snažnija nego kad se donose izolovano”, istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da je tu lekciju naučila davno, odmah na početku svog mandata. 

“Upravo iz tog razloga uspjeli smo da dobro komuniciramo i da razumijemo koliko je važno da sve ono što zajedno trasiramo bude i zajedničko rješenje. Ne kažem da je sve bilo sjajno i savršeno, niti ikada tako može biti, ali znam da je zajednički napor uvijek preduslov za dobar rezultat”, rekla je Cvijanovićeva. 

Navodeći da život ne počinje ni sa jednom novom Vladom, novim ministrom ili direktorom, novim predsjednikom, Cvijanovićeva je poručila da je važno da se ono što je rađeno juče nadograđuje danas, a ono što se radi danas, unapređuje sutra i da svi treba da budu privrženi istom cilju – sve jačoj Republici Srpskoj. 

Ona je podsjetila da je uz aktuelnu vlast postignuta finansijska i ekonomska stabilnost Republike Srpske, da su dostignuti neki rekordni makroekonomski pokazatelji od kada se oni prate u Republici Srpskoj. 

Prema njenim riječima, ostvaren je i privredni rast koji predstavlja solidnu osnovu da se kreće dalje i da se nastavi sa povećanjem plata i penzija, obezbjeđivanjem novih radnih mjesta, realizovanjem infrastrukturnih projekata i modernizovanjem društva u skladu sa trendovima savremenog svijeta. 

Ona je napomenula da Republika Srpska već 17 kvartala uzastopno bilježi rast BDP-a, odnosno od trećeg kvartala 2014. godine, zaključno sa trećim kvartalom 2019. godine. 

“Naravno, čeka još mnogo izazova, neka rješenja moramo doraditi, neke od započetih aktivnosti završiti, osmisliti i kreirati još mnogo drugih, novih aktivnosti i zakonskih rješenja i težiti prema višim stopama privrednog rasta, većoj zaposlenosti, boljim platama i penzijama i većem stepenu socijalne zaštite i sigurnosti”, dodala je Cvijanovićeva. 

Organizator ove manifestacije, koja je održana u Kulturnom centru Banski dvor, su Privredna komora Republike Srpske i Radio-televizija Republike Srpske. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!