Politika

Kozarska Dubica: Vučić počasni građanin, “Zlatni grb opštine” Cvijanovićevoj

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica donijeli su odluku da nagrada i priznanje “Zlatni grb opštine Kozarska Dubica sa poveljom” bude dodijeljeno predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, a “Povelja počasni građanina opštine Kozarska Dubica” predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Odbornici su danas odlučili da “Povelja prijateljstva i zahvalnosti opštine Kozarska Dubica” bude dodijeljena gradu Kragujevcu, a “Nagrada mladima opštine Kozarska Dubica” Udruženju mladih “Fokus”.

Ova priznanja biće uručena na svečanoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica koja će biti održana 27. aprila povodom obilježavanja Dana opštine.

Skupština opštine usvojila je izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave Kozarska Dubica za prošlu godinu u kojem je konstatovano da je opštinska uprava izvršavala svoje obaveze u skladu sa zakonima i ostvarila izuzetno dobru saradnju sa višim instancama na nivou Republike Srpske.

U izvještaju je navedeno da je tokom prošle godine pažnja posvećena realizaciji niza projekata, među kojima su rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, rekonstrukcija zgrade opštine Kozarska Dubica, rekonstrukcija u modernizaciju gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva sredstvima Vlade Republike Srpske, uređenje i rekonstrukcija sportskih objekata, te niz drugih manjih projekata.

Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je Elaborat o finansijskom rekonstrukturisanju komunalnog preduzeća “Komunalac”, te dala saglasnost na Odluku o povećanju cijena komunalnih usluga odvoza smeća, koja će se primjenjivati nakon realizacije postupka prve emisije obveznica javnom ponudom preduzeća “Komunalac”.

Odbornici su jednoglasno usvojili izvještaj o radu opštinske inspekcije i komunalne policije za 2018. godinu, te izvještaj o radu Republičkog javnog pravobranilaštva – sjedišta zamjenika Prijedor.

Usvojen je izvještaj o radu Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica, izvještaj o radu i materijalno-finansijskom poslovanju Dječijeg vrtića “Pčelica” i izvještaj o radu Udruženja penzionera za prošlu godinu.

Odbornici nisu usvojili izvještaj o radu Udruženja građana “Veterani Republike Srpske” Kozarska Dubica za 2018. godinu.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!