Društvo

Lukač: Manje krivičnih djela zahvaljujući radu i trudu policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je za Srnu da Ministarstvo unutrašnjih poslova u prva tri mjeseca ove godine ima mnogo bolje rezultate nego u istom periodu 2018.

Lukač je istakao da je MUP u prvih 100 dana mandata novog saziva Vlade Srpske, osim stalnih aktivnosti čiji je cilj zaštita građana i njihove imovine i borba protiv svih vidova kriminala, nastavio da radi na dugoročnim projektima i pokrenuo izmjene zakona usmjerene ka unapređenju rada policije.

– Imamo trend porasta rasvijetljenosti krivičnih djela i bolje rezultate u borbi protiv svih krivičnih djela. Istovremeno bilježimo i smanjenje broja krivičnih djela u Srpskoj, što je pohvalno za MUP-a, a svakako je tome doprinio veliki trud i rad naših policajaca na terenu – naglasio je Lukač.

On je rekao da je rad MUP-a Republike Srpske specifičan i da je njegova prva aktivnost zaštita građana i njihove imovine, kao i borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i zloupotrebe droge.

Ministar unutrašnjih poslova je ocijenio da je 100 dana relativno kratak period da bi mogli da naprave presjek i kažu da su urađene velike stvari, ali kompletna Vlada i MUP pokrenuli su mnogo aktivnosti.

– MUP rrenutno radi na izmjeni pet zakona koji su vrlo bitni za samo ministarstvo, ali i za građane Republike Srpske. To su Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima, zakoni o javnom redu i miru, o oružju i municiji, o zaštiti kritične infrastrukture i Zakon o požarima. Sve su to važni zakoni za rad MUP-a, ali i za funkcionisanje Vlade i kompletne Srpske – istakao je Lukač.

On je dodao je Ministarstvo nastavilo i sve aktivnosti iz prošle godine koje nisu završene do kraja prošlog mandata.

– Veoma je teško završiti u jednoj godini sve što je planirano, naročito kada je riječ o projektima koji imaju dugoročni karakter za unapređenje rada policije. Oni ne mogu da budu završeni za 100 dana, te projekte ćemo završiti u ovoj godini – rekao je Lukač.

On je istakao da je važno da se u kontinuitetu radi na projektima, te da ih je Vlada prepoznala kao veoma važne za MUP i izdvojila sredstva u budžetu da bi to bilo realizovano u toku ove godine.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!