Politika

“NIJE VRIJEDAN NJEGOVE SLIKE” Predsjednik Društva “Josip Broz Tito“ IZGRDIO člana Predsjedništva BiH!

– Ne mogu da komentarišem lik i djelo Željka Komšića, on je promijenio toliko stavova, stranaka i opcija, da nije vrijedan mog mišljenja – rekao je za Srpskainfo Mirko Raca, predsjednik Društva „Josip Broz Tito“ u Banjaluci. Ipak, nije mogao odćutati činjenicu da je ovaj član Predsjedništva BiH, i u ranijem i u aktuelnom sazivu, svoj kabinet zakitio Titovom slikom.

Loading...

– Što će Komšiću Titova slika, on je miljama daleko od vrijednosti za koje se Tito zalagao i na kojima je počivala Titova Jugoslavija, zemlja kojom smo se ponosili svuda u svijetu. Uostalom, za vlasti Komšićevih partijskih drugova i iz SDP-a i iz DF-a desetkovana su Društva, koja okupljajuju poštovaoce Titovog djela – kaže Raca.

Tvrdi da je širom BiH nekad bilo 35 društava sa Titovim imenom, sa ukupno 35.000 članova, danas ih, tvrdi nema ni pola od toga, a ugašeno je i sarajevsko Društvo „Josip Broz Tito“, koje je bilo uzor svima u BiH.

On tvrdi da je SDP BiH danas „daleko od ikakve ljevice“, a Komšićeva Demokratska fornta se čak i simbolički udaljila od tog kursa, pa „više nije ni crvena, nego ciglasta“.

– Uostalom, oni nemaju nimalo poštovanja prema Titovim dostugnuća. Sjećam se da su ih jedne godine na godišnjici Bitke na Neretvi čekali ostarjeli partizani, svečanost nije počela dok nisu došla gospoda političari, a onda se stvorila tolika buka, da sam se uplašio da će se SDP-ovci i DF-ovci potući i da će to biti nova Bitak na Neretvi. Naravno, bila je predizborna godina – sjeća se Raca.

Raca je godinama bio potpredsjednik asocijacije društva sa Titovim imenom iz cijele BiH, a predsjednik te asocijacije je bio nekadašnji predsjednik Predsjedništva SFRJ Raif Dizdarević.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!