Društvo

SLUČAJ “DRAGIČEVIĆ” Locirana adresa famoznog Bokija

MUP Republike Srpske utvrdio je Internet adresu sa koje je osoba pod pseudonimom “Boki” na portalima u BiH tvrdila da je lično gledala video snimak premlaćivanja i otmice Davida Dragičevića na dan nestanka, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Loading...

Nepoznata osoba je pod registrovanim imenom „Boki“ na jednom portalu objavila četiri komentara, a u kojima se iznose saznanja koja se odnose na okolnosti nestanka i smrti Davida Dragičevića, koji je ubijen u martu prošle godine u Banjaluci.

Prema saznanjima do kojih je došao portal Srpskainfo, osoba pod pseudonimom „Boki“ je, između ostalog, napisala: „Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RF banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole“. U daljem komentaru Boki piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

– Nakon što su se na jednom portalu pojavili komentari osobe pod pseudonimom “Boki” policija je zatražila od suda da izda naredbu kako bi se pribavila IP adresa sa koje su upućeni komentari – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

“Davor Dragičević, osumnjičeni”

Sud je postupio u skladu sa zakonom i od vlasnika pomenutog portala dobio traženu adresu koja je dostavljena MUP Republike Srpske.

Ono što je najinteresantnije u čitavom slučaju jeste da se materijalni dokazi pribavljaju u predmetu koji nosi radni naziv “Davor Dragičević, osumnjičeni”, a ne kako bi se utvrdilo da li “Boki” govori istinu.

Srpskainfo je još ranije otkrila da je među materijalnim dokazima u istrazi protiv oca ubijenog Davida Dragičevića i službena zabilješka koju je sačinio jedan od inspektora Uprave za organizovani kriminalitet MUP Republike Srpske.

Službena zabilješka

U ovoj zabilješci, koja je “rezultat operativnih radnji na terenu”, navodi se da je Davor Dragičević za 15.000 evra naručio montirani video materijal u kojem policijski službenici dave njegovog ubijenog sina Davida. Koliko je zabilješka bila precizna govori i to da je, prema saznanjima inspektora, sporni snimak trebao biti pušten u oktobru, odnosno u novembru prošle godine.

– Prema prikupljenim operativnim podacima, Davor Dragičević je preko za sada nepoznatih lica za novčani iznos od 15.000 evra naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića. Navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine, dana 5. oktobra 2018. godine prilikom održavanja skupa „Pravda za Davida“, ali lica koja su trebala napraviti fotomontažu snimka nisu završila isti, pa tako da snimak nije ni objavljen – napisano je u službenog zabilješki.

Zaključak

U zabilješki je naveden i govor Davora Dragičevića, a zatim i zaključak.

– Iz navedenog govora dolazi se do zaključka da je Davor Dragičević dobio ili će u narednom periodu dobiti montirani video materijal, te da će 14. novembra 2018. isti i pustiti putem video bima na Trgu Krajine, i na taj način će doći do uznemirenja javnosti, ugroženosti policijskih službenika, koje će lažno i javno optužiti za ubistvo, kao i uznemiriti porodice policijskih službenika. Službena zabilješka sačinjena znanja radi i daljeg postupanja i preduzimanja mera i radnji – napisano je u službenoj zabilješki.

Montirani snimak lako razotkriti

Stručnjaci koji su želeli ostati anonimni ističu da se svaka montaža može na vrlo jednostavan način utvrditi.

– Ukoliko se i radi o nekim montažama koji bi izgledale kao realni snimci, onda su to skupe stvari, ali se takođe mogu dokazati da su montaža – objasnio je sagovornik Srpskainfo.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!