Politika

Cvijanović: Neprincipijelan stav SDS-a

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da svaka partija ima pravo da definiše svoju poziciju, pa tako i SDS da ne učestvuje u vlasti na nivou BiH, međutim neprincipijelan je stav da neće u aranžman sa SNSD-om i da ne prihvata principe definisane sa SDA i HDZ.

– Prvo, zato što SDS već jeste u vlasti sa SDA i HDZ, i to neopravdano dugo nakon provedenih izbora. Kao drugo, principi definisani sa SDA i HDZ sada su daleko fleksibilniji i uopšteniji od matrice na kojoj je prije četiri godine upravo SDS napravio koaliciju sa SDA i HDZ, potpisujući čak i rješenja koja su odudarala od onog što ustavna pozicija Republike Srpske nalaže – istakla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše odluku Glavnog odbora SDS-a da ne prihvati poziv SNSD-a za učešće u formiranju vlasti na nivou BiH.

Loading...

Ona je naglasila da je treća važna stvar to što je poznato da veliki broj članstva SDS-a želi da ta partija kreira zajednički teren i nastup na nivou BiH, znajući s kakvim se izazovima Republika Srpska susreće upravo iz Sarajeva.

– Ali, naravno, kao sto sam već i rekla, svaka partija ima pravo da definiše svoje pozicije. Kao što je SDS odlučio da ne bude dio zajedničkog nastupa tako je i SNSD procijenio da je za Republiku Srpsku najbolje da njene partije nastupaju jedinstveno i zato smo i ponudili platformu za zajednički nastup i opozicionom SDS-u i PDP-u – naglasila je Cvijanovićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!