Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Komšinica prijavila NBA zvijezdu za silovanje

Centar Dalas Maveriksa Kristaps Porzingis optužen je da je 7. februara prošle godine u svom stanu na Menhetnu silovao komšinicu.

Neimenovana djevojka sve je prijavila policiji tek ovog četvrtka.

Američka policija smatra da djevojka i njene optužbe djeluju vjerodostojno iako je slučaj prijavila poslije više od godinu. Djevojka je i priznala da je s njim raspravljala o primanju 68.000 dolara da ćuti, te uprkos tome što je 221 cm visoki Litvanac to navodno učinio sa svježe potrganim ukrštenim ligamentima.

Porzingis je u međuvremenu prošlog februara 23-godišnji centar iz Njujork Niksa trejdom završio u Dalas Maveriksima, koje su Niksi tokom pregovora obavijestili o optužbi, a NBA liga je sa svim bila upoznata i ranije, javlja Adrian Vojnarovski s ESPN-a.

“Vlasti su nas upozorile da ne komentarišemo slučaj”, rekao je vlasnik Maveriksa Mark Kuban “New York Postu”.

Sve se navodno dogodilo oko dva ujutro, kad je Porzingis pozvao komšinicu iz zgrade u svoj luksuzni stan, a zatim je, kako je navela, zgrabio i silovao. Ona je zvanično sve prijavila tek prije tri dana te priznala kako joj je košarkaš ponudio 68.000 dolara za šutnju.

Porzingis ne samo da poriče cijelu priču nego FBI već istražuje tužiteljku zbog moguće iznude.

Porzingisov advokat, Roland G. Riopele, demantovao je te tvrdnje i izjavio kako su prethodno proslijedili slučaj federalnim vlastima zbog moguće iznude.

“Svjesni smo optužbe protiv gospodina Porzingisa i nedvosmisleno odbacujemo te optužbe. Ne možemo dalje komentarisati federalnu istragu u toku”, kazao je Riopele.

(Faktor.ba)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button