Privreda

Omladinski aktivizam nije izumro

DOBOJ – Omladinski aktivizam nije izumro, tako bar tvrde mladi starosti od 17 do 35 godina, koji bi u eri mobilnih telefona i interneta brali jabuke, kosili travu ili pazili stare osobe, a za sve to očekuju nadoknadu.

Loading...

Vanja Tanasić, učenica dobojske Saobraćajne i elektroškole, ima ideju kako da probudi svoje vršnjake.

“Moja zamisao je da stvorim u Doboju omladinsku zadrugu. Tu bismo nudili bilo šta što je u vezi s radom, koji bi naravno bio plaćen. Ima oko 40 zainteresovanih”, kaže Tanasićeva.

Zanimljive ideje pretočene u projekte finansijski podržava Omladinska banka, minimalno sa 500 KM, maksimalno sa 1.500 KM, a za ovu godinu planirano je ukupno 7.500 KM za interesantne projekte.

“Mlad čovjek sa 500 KM može da uradi mnogo toga ukoliko ima dobru ideju i ukoliko želi da se trudi. Da li je to obična radionica u školi koju možemo pretvoriti u vrlo dobar projekat na temu slikarstva, umjetnosti, muzičkih sekcija i slično”, kazala je Vedrana Đurđević, koordinator Omladinske banke Doboj.

Maksimalan iznos, 1.500 KM, osvojio je najbolji projekat u BiH koji je prošle godine imao Dejan Ignjić. Svojim projektom “Bolja strana ulice” sugrađane je podsjetio na djetinjstvo i pozvao ih da treniraju na ulici.

“Htjeli smo da vratimo one stare igrice na ulicu: školica, između dvije vatre, lastiš, klikeri. Druga radionica je bila ‘street work out’ takmičenje, tj. takmičenje u uličnom treningu, gdje smo okupili takmičare iz gradova BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore”, pojasnio je Ignjić, te dodao da su dobijeni novac potrošili na rekvizite i pehare.

I Gradska uprava je spremna da podrži omladinski aktivizam, te je s Fondacijom “Mozaik” u projektu Omladinska banka potpisala memorandum s rokom važenja od četiri godine i planira sredstva u budžetu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!