Banjaluka

Plesači “Bloka” apsolutni pobjednici na internacionalnom takmičenju u Tuzli

Plesači Plesnog kluba “Blok” iz Banjaluke vratili su se sa internacionalnog takmičenja u Tuzli kao apsolutni pobjednici osvojivši 16 zlatnih medalja.

Loading...

“Ovoga puta takmičenje smo završili kao apsolutni pobjednici, osvojivši 16 zlata (16 pojedinačnih pobjeda) i dvije specijalne nagrade”, rekla je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba “Blok”.

Banjalučki plesači su se na ovom takmičenju predstavili publici i žiriju u nekoliko disciplina.

“Naši takmičari su se predstavili u disciplinama hip-hop, latino i plesni fitnes, a u kategorijama solo, duo, grupa i formacija”, rekla je Stojakovićeva.

Takmičenje na kojem su banjalučki plesači postali apsolutni pobjednici je ove godine ugostilo više od 5.000 plesača iz svih zemalja regiona.

“Plesači Plesnog kluba ‘Blok’ imali su priliku da odmjere snage sa najboljim regionalnim klubovima, a nekima je ovo bilo i prvo veliko takmičenje na kojem su se pojavili”, dodala je Stojakovićeva.

Istakla je da nakon ovog takmičenja banjalučki plesači nastavljaju pripreme za nove izazove.

“U narednom periodu slijede pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se biti održano u maju, nakon kojeg naši takmičari ovu sezonu završavaju internacionalnim turnirom u Budvi”, naglasila je Stojakovićeva.

Plesni klub “Blok” osnovan je 2014. godine sa ciljem da na jednom mjestu okupi najbolje plesače, trenere i koreografe, te da kao svojevrsna kulturno-edukativna baza ponudi programe za sve uzrasne kategorije.

Ples kao sport, ali i umjetnost, te uspjesi članova i trenera “Bloka”, doveli su do toga da ovaj klub za kratko vrijeme postane, kako banjalučki, tako i brend Republike Srpske.

Iz Uprave ovog kluba ističu da kao i sve što nastaje iz ljubavi, spontano i sa velikom strašću, ideja o osnivanju Plesnog kluba “Blok” pojavila se kao odgovor na potrebu za nekim oblikom urbane alternative i sadržajima koji će, prvenstveno u mladim generacijama, probuditi, hraniti i sačuvati prave vrijednosti.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!