Sport

Tadić strijelac u pobjedi Ajaksa protiv PSV-a

Fudbaleri Ajaksa savladali su PSV u derbiju 27. kola holandskog šampiona rezultatom 3:1 i tako se vratili u borbu za šampionsku titulu.

PSV je i dalje lider holandskog fudbalskog šampionata, samo se poslije velikog derbija istopila njihova prednost nad Ajaksom, koji je u Amsterdamo slavio rezultatom 3:1 i sada je razlika samo dva poena.

Prvo poluvrijeme je bilo nešto manje sadržajno, jer smo videli samo jedan pogodak i autor tog gola je bio Danijel Švab koji je u 21. minutu utakmice zatresao sopstvenu mrežu i doneo Ajaksu prednost od 1:0.

Drugih 45 minuta otvaraju dva kartona. Žuti je dobio zadnji vezni PSV-a, Sadilek, a crveni je dobio desni bek Ajaksa, Mazraui zbog jednog divljačkog starta. Ubrzo potom, Luk de Jong donosi izjednačenje PSV-u, pošto je iskoristio grešku i predaleko izlijetanje Onane i glavom matirao Ajaksovog golmana.

Heroj Ajaksa je u 75. minutu bio niko drugi do Dušan Tadić, koji je uspešno realizovao jedanaesterac. Tada je na semaforu pisalo 2:1 za domaći tim. Utakmica je bila sjajna, prava derbi utakmica, a u nadoknadi vremena navijači PSV-a doživjeli su još jedan šok.

Naime u šestom minutu nadoknade, David Neres na asistenciju Taljafika iz jedne polukontre i tako postavio konačnih Ajaks 3, PSV 1. PSV je sada prvi sa 67 bodova u šampionatu Holandije, a Ajaks je drugi sa 65 osvojenih bodova, tako da nas očekuje neizvjesna bitka za šampionsku titulu.

(b92)

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!