Hronika

OTKRILA KRAĐU TEK KAD JE SVE NESTALO Oko 770.000 KM krila u PODRUMU, novac će joj biti vraćen na BANKOVNI RAČUN

Jednomjesečna agonija penzionerke, čiji identitet nije saopšten, osim da stanuje u Ulici Zije Dizdarevića u Gradiški, tokom koje je ukradeno oko 770.000 KM, riješena je zahvaljujući energičnoj i efikasnoj akciji Policijske uprave Gradiška.

U nedjelju naveče priveden je muškarac M.M. (39), bez zaposlenja, nastanjen u Ulici Atifa Topića, osumjičen da je od rođake ukrao 370.000 američkih dolara, 65.000 evra, te zlatni nakit vrijedan 3.000 KM.

To je na vanrednoj konferenciji za medije u Gradiški u ponedjeljak saopštio Bojan Škorić, načelnik ove uprave.

– Kod osumnjičenog koji je priveden na osnovu sudskog naloga, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Ulici Atifa Topića. Tom prilikom pronađeno je 324.400 dolara, 80.355 evra i 1170 KM te zlatni nakit vrijedan približno 3.000 KM. Utvrđeno je da zlato i novac potiču iz navedene krađe odnosno da pripadaju osobi koja je prijavila krađu – kazao je Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Rečeno je da je manji iznos dolara zamijenjen u evre, zbog čega je pronađeno više evra nego što je to prijavljeno, ali zato nedostaje 46.000 dolara.

Škorić kaže da će novac za koji vlasnik ima dokaze o porijeklu, te uz asistenciju policije, zbog bezbjednosti, biti uplaćen na bankovni račun.

– Identitet oštećene osobe, penzionerke koja živi sama i koja je novac stekla radeći zajedno sa suprugom 40 godina u inostanstvu, ne možemo saopštiti iz bezbjednosnih razloga te interesa istrage – naveo je Škorić.

Potvrđeno je da je osumnjičenik, koji nema policijski dosije, u rodbinskoj vezi sa oštećenom. Navodno je novac bio skriven u podrumu, među tehničkom robom, posuđem, kantama, daskom i drugom robom. Vlasnica je prije mjesec dana posumnjala da novac nedostaje, ali nije u to bila sigurna.

Nije joj bilo sasvim jasno ko i na koji način krade dolare i evre, ali i dragocjenosti; nije bilo upečatljivih tragova na osnovu kojih bi to zaključila. Tek kada je sve nestalo a skrovito mjesto ostalo prazno, situacija je poprimila dramatične razmjere.

Tada je zatražila policijsku pomoć, jer se ispostavilo da sumnje nisu bile bez osnova. Poslije nekoliko dana intenzivnog rada, istrage i analize cijelog slučaja, policija je riješila enigmu.

/RAS Srbija

– Ovo je bila velika i komplikovana akcija, prvenstveno zbog sume novca. Ipak, naše službe su djelovale efiaksno i sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je posao uspješno završen. Slučaj, nakon zaključenja predmeta, prelazi u nadležnost sudstva i tužilaštva. Svim građanima koji posjeduju novac ili druge vrijednosti to je opomena na oprez i stalni nadzor imovine – naglašeno je na konferenciji za medije u PU Gradiška.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!