Društvo

Fond solidarnosti u ovoj godini za liječenje djece odobrio 409.000 KM

BANJALUKA – Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u ovoj godini finansirao je liječenje i dijagnostiku za 39-oro djece u inostranstvu za šta je izdvojeno oko 409.000 KM.

Najveći iznos sredstava u ovoj godini Fond solidarnosti je izdvojio za liječenje operacije srca u Londonu za petnaestogodišnjeg dječaka i to u iznosu od oko 116.000 KM.

Loading...

“Osim liječenja, u inostranstvu je finasirana i neophodna dijagnostika, posebno u smislu genetskih ispitivanja koja se ne rade u zdravstvenim ustanovama u Republici Srspkoj niti izvan RS, i to najčešće u Šaniji,  Njemačkoj i Holandiji. Takođe, djeca su na liječenje u inostranstvu upućivana u referentne zdravstvene ustanove u  Italiji, Rusiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i drugim”, saopšteno je iz Fonda.

U saopštenju se podsjeća da je od početka rada Fonda solidarnosti pa do danas odobreno ukupno 102 zahtjeva za finansiranjem liječenja i dijagnostike u inostranstvu za šta je izdvojeno oko dva miliona KM.

“Fond solidarnosti od početka osnivanja nastoji da sa svakom zdravstvenom ustanovom u kojoj se dijete iz Republike Srpske šalje na liječenje u inostranstvo ostvari dobru saradnju i ta praksa je nastavljena i u ovoj godini. Osim toga, predstavnici ove ustanove su i u stalnom kontaktu sa roditeljima djece kojima je potrebno liječenje u inostranstvu u cilju finansijske, ali i svake druge podrške koja im je potrebna. Podsjećamo da je Fond solidarnosti početkom godine potpisao  Protokol o saradnji sa Društvom psihologa Republike Srpske u cilju obezbjeđenja psihološke podrške roditeljima ili staratenjima djece koja su upućena na liječenje u inostranstvo, ili samoj djeci. Zahvaljujući ovoj saradnji psihološki tretmani za roditelje su obezbijeđeni u potpunosti besplatno, a sprovode ih diplomirani psiholozi iz Republike Srpske. Takođe, Fond solidarnosti nastoji da svoj rad u potpunosti učini transparetnim, pa se svi podaci, uključujući i trenutno stanje na računu, odobrena rješenja u inostranstvu, mogu pronaći na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske na posebnom linku o Fondu solidarnosti”, navode u Fondu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!