Politika

Lukač: Nikada neće biti zaboravljeni poginuli srpski policajci

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je za Srnu da Ministarstvo nikada neće zaboraviti prve srpske specijalce poginule u počecima stvaranja Republike Srpske i Policije Srpske, kao i sve koji su položili živote.

Lukač je istakao da je stvaranje Policije Republike Srpske počelo na veoma težak način i nastavilo se ratnim dejstvima u kojim su 782 pripadnika MUP-a dali živote u borbi za odbranu Republike Srpske.

– Imamo danas Republiku Srpsku i MUP, koji je iz godine u godinu sve jači, organizovaniji i bolji s ciljem očuvanja bezbjednosti Srpske – rekao je Lukač.

On je uvjeren da mladi policajci danas pamte sve koji su započeli stvaranje Ministarstva i Republike Srpske.

– Naša je obaveza da ih se uvijek sjećamo, a posebno na značajne datume – naglasio je Lukač.

U policijskoj stanici u Sarajevu 4. aprila 1992. godine mučki je ubijen policajac, Srbin Pero Petrović.

Istog dana muslimanske paravojne formacije u napadu na Policijsku školu na Vracama brutalno su ubile i srpske specijalce 32-godišnjeg Milu /Branka/ Lizdeka iz Mokrog, opština Pale, i 29-godišnjeg Milorada /Vase/ Pupića iz Zenice. Obojica su posthumno odlikovana Ordenom Miloša Obilića.

Tom prilikom ranjeni su i policajci Duško Јević, Miodrag Repija i Risto Lubura, dok su od neprijateljskih hitaca poginula tri srpska civila, stanovnika Vraca, a dvoje je ranjeno.

Muslimanska paravojna formacija Zelene beretke su već 3. aprila 1992. godine zauzele sve policijske stanice u Sarajevu, osim stanica na Ilidži i u Ilijašu.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!