Privreda

Zabranjen uvoz 404 kineske mutilice za tijesto

BANJALUKA – Republička zdravstvena inspekcija je prilikom redovne kontrole predmeta opšte upotrebe pri uvozu zabranila uvoz 404 mutilice za tijesto porijeklom iz Kine, jer je utvrđeno da pošiljka, zbog sadržaja štetnih materija, ne odgovara propisanim uslovima za predmete opšte upotrebe.

Loading...

Iz Republičkog inspektorata je saopšteno da je nadležni inspektor, u toku pregleda pošiljke miksera, za potrebe laboratorijskog ispitivanja zdravstvene ispravnosti uzeo uzorke mutilica miksera, jer je riječ o materijalima koji dolaze u kontakt sa hranom, zbog čega postoji rizik od prodora teških metala.

“Na osnovu izvještaja o uzorku, izdatog od Instituta za javno zdravstvo Srpske, u analiziranom uzorku utvrđena je migracija nikla iznad dopuštene vrijednosti, te je rješenjem zabranjen uvoz pošiljke”, naveli su iz Inspektorata.

Kontrola materijala i predmeti koji dolaze u neposredni dodir sa hranom, poput suđa, pribora, opreme, uređaja i ambalaža koji se koriste u poslovanju sa hranom, podrazumijeva laboratorijsko ispitivanje onih parametara koji predstavljaju najveći rizik.

“Kod ovih proizvoda to je migracija teških metala, moguća oštećenja, korozivne promjene i slično”, pojašnjavaju iz Inspektorata.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!