Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

MMA borac preminuo nakon nokauta

Mateus Fernandez, 22-godišnji amaterski borac iz Manausa u Brazilu, izgubio je prošlog vikenda život nakon borbe protiv Obeda Pereire.

Preminuli borac kontrolisao je meč u prve dvije runde, ali onda je teško nokautiran nakon žestoke serije udaraca.

Scene nakon nokauta nisu bile ugodne, ali ljekar je bio blizu i uspio da vrati borca iz stanja šoka. Odmah je prebačen u bolnicu, ali tek onda je počela prava drama i borba za život. Doživio je nekoliko srčanih udara, nakon čega je preminuo.

Fernandez je trenirao u društvenim centru “Formando Campeoes”, u kojem su bivši ovisnici tražili put ka ozdravljenju kroz MMA.

Borac je navodno preminuo zbog konzumacije droga veče uoči meča, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

“U petak je napravio testove i bio je čist, ali su nam bivši polzanici škole rekli kako je proveo noć uživajući droge”‘, rekla je rukovodilac centra.

”Nije se činilo da je bio na nečemu. Znojio se, ali to je normalno. Bio je odličan u prve dvije runde, ali onda je pao nakon serije udaraca kada je dobio napad uzrokovan prisustvom droga u tijelu”, dodala je ona.

Jedan od svjedoka je rekao da je borac bio svjestan tokom prebacivanja u bolnicu.

”Kada je prebacivan u bolnicu, bio je budan. Malo grogiran, ali budan. Pregledali su ga i onda su počeli srčani udari. Dva sata trajalo je spašavanje, ali na kraju je umro”, prepričao je svjedok.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button