Privreda

Prijedorska kompanija dogovorila izvoz moticikala na svjetsko tržište

Kompanija “Cromex” iz Prijedora na sajmu u njemačkom Hanoveru potpisala je ugovor o saradnji sa firmom “Daimler Motors B.V”.

“Daimler Motors B.V.” je potpisom ovog ugovora postao ovlašteni zastupnik i distributer bh. proizvoda, motocikla Torini za evropsko i svjetsko tržište, piše “BiznisInfo”.

Ova vijest dolazi samo nekoliko dana nakon vijesti da je prijedorski “Cromex” krenuo sa proizvodnjom mopeda za domaće i inostrano tržište. U pitanju su benzinski i električni motori do 50 kubika.

“Preko 60 odsto samog proizvoda je naša vlastita proizvodnja. Ostalih 40 odsto se nabavlja na inostranom tržištu”, rekao je prije nekoliko dana Enes Pehlić, direktor ovog preduzeća.

Trenutno proizvode 3 vrste motocikala: električni i dvije vrste benzinskih (automatik i poluautomatik). Dostupni su u 5 boja.

“Nama je posebno interesantan električni za čije punjenje je potrebno svega 20-tak minuta, a litijumska baterija omogućava prelazak 50-60km”, kazao je tada Pehlić.

Firma “Cromex” je vlasnik licence i posjeduje sve potrebne certifikate potrebne za izvoz u EU.

Ugovor o izvozu značiće i zapošljavanje novih radnika u ovoj uspješnoj kompaniji.

Inače, više kompanija iz BiH učestvuje na najvažnijem industrijskom sajmu na svijetu, koji se od 1. do 5. aprila održava u Hanoveru.

Na sajmu su i firme “ATT d.o.o.” Gornji Vakuf, “Inox Ajanović” d.o.o. Tešanj, “Medena Commerce” d.o.o. Tešanj, “Novi Jelšingrad” d.o.o. Banjaluka i “Zinkteknik” d.o.o. Mostar.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!