Hronika

Ucjenjivao djevojčicu i razmjenjivao njene eksplicitne fotografije, uhapšen u akciji FUP-a

KAKANJ – Policija FBiH juče je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, na području opštine Kakanj, lišila slobode lice O.H. (31), vezano za krivično djelo “Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije”.

Loading...

Navedeno lice se sumnjiči da je od kraja 2018. do juče, posredstvom aplikacije Kik stupao u kontakt sa maljoljetnom osobom (žensko djete starosne dobi od 13 godina) od koje je, koristeći se ucjenama zahtijevao, te zaprimao seksualno eksplicitni sadržaj, koji je kasnije razmjenjivao sa trećim licima.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Opštinskog suda u Kaknju izvršen je pretres stanbenog objekta koji koristili osumnjičeni, pri čemu je pronađen i oduzet računar, elektronski mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku, mibilni telefon sa pripadajućom SIM karticom, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičim djelom.

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti pružali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, PS Kakanj.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!