Banjaluka

Žurka na točkićima za velike i male

S ciljem promocije zdravog načina života i odlične zabave “Banjalučka rolerijada” okupiće iduće subote brojne zaljubljenike u rolanje iz Srpske i regiona koji će, takmičeći se u nekoliko disciplina, pokazati šta znaju i umiju na točkićima.

Masovna žurka na rolerima trajaće više sati, a na Trgu Krajine sjatiće se roleraši svih uzrasta, od onih najmlađih, koji su tek naučili da hodaju, pa sve do onih koji su u poznim godinama odlučili da se rekreiraju na taj način.

Organizator rolerijade, koju je podržao grad Banjaluka, jeste Škola sporta “Zvjezdica”, a njen koordinator Srboljub Vuković nada se da će centar grada biti krcat, te da će sve odisati dobrom energijom.

– Manifestacija ovog tipa biće održana prvi put u Banjaluci, a riječ je o takmičenju međunarodnog karaktera. Očekujemo više od 300 učesnika iz cijelog regiona, a dolazak su već potvrdili klubovi iz Srbije i Slovenije. Osim učesnika iz Banjaluke, doći će i zaljubljenici u rolere iz Prijedora, Mrkonjić Grada, Kneževa, ali i drugih krajeva – rekao je Vuković.

Objasnio je da će se učesnici takmičiti u tri discipline i šest starosnih kategorija, s tim da je najmlađa kategorija do šest godina, a najstarija iznad 15.

– Prva disciplina je spid i roleraši će voziti trku u dužini od oko 300 metara. Organizovaćemo i poligon na kojem će učesnici imati zadatak da savladaju određene prepreke, a imaćemo i disciplinu slalom. Za vrijeme takmičenja imaćemo nastupe banjalučkog Plesnog kluba “Blok” – objasnio je Vuković i dodao da su za prva tri pobjednika u svim disciplinama i kategorijama obezbijeđene diplome, medalje i nagrade sponzora.

Istakao je da im se mogu pridružiti svi koji znaju voziti rolere, te da su za sve posjetioce ovog planetarno popularnog događaja pripremili bogat zabavni program.

– Najmlađi će imati priliku da učestvuju u brojnim tematskim radionicama, kao što su “sam svoj majstor”, u okviru koje će moći iskazati svoju kreativnost. Biće tu i trka na daljinske automobile, a imaćemo i stalke za crtanje. Najljepši crteži i pobjednici trke daljincima biće nagrađeni – rekao je Vuković.

Stariji posjetioci će, kako kaže, moći da besplatno izmjere pritisak i šećer u krvi jer će biti postavljena i terenska laboratorija, a dobra zabava očekuje i ljubitelje “pežo” automobila koji će imati priliku da testiraju ove četvorotočkaše.

– Biće to kompletno druženje za cijelu porodicu. Zanimljivo će biti i onima koji se budu takmičili, ali i onima koji dođu da navijaju. Pozivamo sve da nam se pridruže, a zainteresovani za takmičenje mogu se prijaviti elektronski, putem naše stranice skolasportazvjezdica.com/blrolerijada.

– Učešće je potpuno besplatno – istakao je Vuković i naveo da će prijave biti moguće i na dan rolerijade tokom registracije učesnika, koja će početi od devet časova i 30 minuta.

Škola sporta “Zvjezdica”

Srboljub Vuković kaže da su rolerijade planetarno popularna druženja širom svijeta, te da su članovi škole “Zvjezdica” osvojili brojne medalje na raznim takmičenjima na točkićima.

– Nagrade smo osvajali na rolerijadama u Beogradu, ali i drugim gradovima i presrećni smo što takvu manifestaciju možemo organizovati i u Banjaluci – rekao je Vuković.

 

Izvor
glassrpske
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!