Banjaluka

Obnovljena područna OŠ „Sveti Sava“ u Pavlovcu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, obišao je danas Osnovnu školu „Sveti Sava“ na Laušu kao i obnovljeno područno odjeljenje ove škole u naselju Pavlovac. Radojičić je rekao da u okviru programa finansiranja i sufinansiranja osnovih i srednjih škola u Banjoj Luci, Grad je ove godine na različite načine učestvovao u šest osnovnih i jednoj srednjoj školi.

Rebalansom budžeta predviđamo i dodatnma sredstva od 400.000 KM kojima bi trebalo da se sufinasnira obnova još dvije srednje i pet ili šest osnovnih škola. Radi se o poboljšanju uslova u školama – sanaciji krovova, zamjeni stolarije, popravci mokrih čvorova i slično. Prošle godine smo izvršili snimanje stanja u svim banjalučkim školama i sada smo u prilici da radimo. Kada je u pitanju Pavlovac, nakon izgradnje jednog dječijeg igrališta, evo sad je završena i sanacija škole, dok je kod centralne škole na Laušu sanirana ograda – naglasio je gradonačelnik.

Loading...

Direktor OŠ „Sveti Sava“, Miroslav Popržen, kazao je da je u posljednjih godinu dana, sanirana  unutrašnjost područne škole u Pavlovcu, odnosno da su kompletno uređeni parketi i postavljene nove rigips ploče, tako da su učionice dobile novi sjaj.

– Kupljen je i novi namještaj za učionicu prvog razreda. Unutrašnja sanacija nas je koštala 12.000 KM, od čega je 7.000 KM izdvojio Grad. Tokom proljećnog raspusta, zahvaljujući donatorima, uspjeli smo da zamijenimo kompletan krov na školi, za šta je izdvojeno oko 18.000 KM – rekao je Popržen.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!