Hronika

ISTRAGA OBAVIJENA VELOM TAJNE Ubistvo sarajevskih policajaca misterija i nakon pola godine

Tužilaštvo Kantona Sarajevo već skoro šest mjeseci istražuje brutalnu likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni iz automatske puške 26. oktobra na Alipašinom Polju u Sarajevu kada su spriječili pokušaj krađe “golfa 6”.

Loading...

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ovim zločinom u pritvoru su Miloš Obradov, Srećko Trifković i Nedjeljko Lizdek s Pala, ali za sada optužnice u ovom predmetu nema, a i sama istraga i dalje je obavijena velom tajne.

Iz Tužilaštva KS, na upit da li je istraga pri kraju i kada bi se mogla očekivati tužilačka odluka, kratko nam odgovorili:

– Istraga je u toku.

S druge strane, ni advokati osumnjičenih nisu upoznati s detaljima istrage, osim što su nam potvrdili da se njihovi branjenici i dalje nalaze u pritvoru.

Iako se Tužilaštvo KS poziva na izjave zaštićenih svjedoka kojima se kompromitiraju osumnjičeni, prema informacijama, za sada još nije pronađen ni crni “seat leon” koji se vidi na snimku ubistva, a u kojem su navodno tri dana ranije bili Lizdek i Obradov.

Iz izvora bliskih istrazi nezvanično je rečeno da je policija nedavno angažirala i ronioce koji su pretraživali jezero nedaleko od Tuzle, ali da “seat” nikad nije pronađen.

Takođe, još nije pronađena ni automatska puška iz koje je pucano. Ranije je Tužilaštvo KS poslalo na vještačenje jednu pušku pronađenu na Sokocu, ali je utvrđeno da pronađena čahura ne odgovora ovoj vrsti naoružanja.

Ko je zvao

Saznaje se da je istražiteljima zbog toga i teško složiti mozaik i doći do prave informacije ko je i zašto ubio sarajevske policajce.

– Za sada se ne zna ni ko su očevici pucnjave i ko je zvao policiju da javi da su policajci ubijeni. Tužilaštvo KS takav podatak nema. Sve se više priča da su prave ubice na slobodi – kaže izvor Avaza.

Prijetnje svjedocima

Nezvaničn se saznaje da Tužilaštvo KS ima poruke u kojima tvrdi da je osumnjičeni Trifković navodno prijetio svjedocima iz Gruda Tanji i Boži Vukoji.

U porukama je, između ostalog, navedeno: „Vidi u šta si nas uvalio, spremi pare.“ No, kasnije je, navodno, utvrđeno da je nemoguće da je Trifković iz pritvora slao poruke, a da je sporni SMS poslan iz Gruda, a ne iz Zenice. I ovaj slučaj sada se istražuje i provjerava.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!