Politika

Špirić: Srbima tri ministarstva u Livanjskom kantonu

DRVAR – Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni, nakon sastanka predstavnika SNSD-a i HDZ-a BiH u Drvaru, da očekuje da će uskoro biti formirana Vlada Livanjskog kantona i da će Srbima pripasti tri ministarstva.

On je nakon drugog u nizu sastanaka SNSD-a i HDZ-a u ovom kantonu na kojem se razgovara o formiranju kantonalne vlasti, rekao da nije bilo riječi o imenima ministara, već da su dogovarane pozicije.

“Mislim da razgovori idu dobro. Vjerujem da smo dogovorili da će SNSD-u pripasti tri ministarska mjesta sa savjetničkim pozicijama i da ćemo obezbijediti po dubini sve ono što pripada SNSD-u”, dodao je Špirić.

On je dodao da dogovor još nije definitivan, ali da se razvija u dobrom pravcu.

“Obavićemo konstatacije sa opštinskim odborima SNSD-a koji pripadaju u političkom smislu izbornoj jedinici Livanjskog kantona, a to su Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar i sa ostalim političkim partijama sa Srpske liste”, naveo je Špirić.

On je izrazio uvjerenje da će biti izabrana najreprezanativnija imena koja će moći da odgovore izazovima koji su pred vlašću Livanjskog kantona u narene četiri godine.

Špirić je rekao da ima saznanje da će veoma brzo biti održana Skupština Livanjskog kantona, na kojoj će biti razmatran budžet, a nakon toga će biti riječi i o imenima u kantonalnoj Vladi.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!