Društvo

Danas posljednji dan EJOF-a, svečano zatvaranje u Istočnom Sarajevu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratiće se večeras u Istočnom Sarajevu na ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Svečanom zatvaranju EЈOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

EЈOF, koji je otvoren 10. februara, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

U okviru svečane ceremonije zatvaranja, koja počinje u 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu, biće uručene medalje pobjednicima današnjih takmičenja.

Tokom svečanosti biće obavljena primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EЈOF.

Očekuje se da će zatvaranju EЈOF-a prisustvovati zvaničnici Republike Srpske i BiH, predstavnici gradova organizatora, diplomatskog kora u BiH, nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja učesnica EЈOF-a i Evropskog olimpijskog komiteta.

– Prisutni će biti i predstavnici finskog grada Lahtija, u kojem će biti održan naredni EЈOF 2021. godine – najavio je predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić.

Zatvaranju će prethoditi koncert beogradske grupe “Van Gog”, sa početkom u 18.00 časova. Nakon zatvaranja planiran je koncert grupe “Miligram” u 20.30 časova, a biće upriličen i vatromet.

Najavljeno je da će zbog ceremonije zatvaranja na području Istočnog Sarajeva biti povećane mjere bezbjednosti i izmijenjen režim saobraćaja.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!