Politika

Dodik: Položaj Srba u FBiH nepovoljan, veće angažovanje RS i Srbije

MOSTAR – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je danas da je položaj Srba u Mostaru i Federaciji BiH uopšte nepovoljan, istakao da se donose odluke protiv srpskog naroda, a da veće prisustvo Srbije i RS u BiH govori o tome da vode računa o svim segmentima života svojih građana.

“Ukupan položaj srpskog naroda u Federaciji BiH je složen, posebno imajući u vidu da im se negira konstitutivnost u nekim kantonima, iako to predviđa Ustav. Donose se odluke protiv Srba”, ukazao je Dodik novinarima, nakon što je sa Vučićem obišao Sabornu crkvu Svete Trojice.

On je istakao da Draganom Čovićem može da se razgovara i uradi više na uključivanju srpske zajednice u važne poslove Mostara.

U Mostaru, kaže, nisu sprovedeni lokalni izbori već deset godina, jer nema dogovora o političkom predstavljanju, ista grupa ljudi je na vlasti i, dok tako bude, položaj Srba će ostati isti, po njih nepovoljan, uvjeren je Dodik.

Naveo je i da je Srbija prošle godine obećala i izmirila sve svoje obaveze u vezi sa projektima.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!