Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Obnovljen društveni dom u Parku Mladen Stojanović

Obnovljene prostorije društvenog doma i mjesne zajednice Rosulje danas su stavljeni na raspolaganje stanovnicima ovog naselja, zahvaljujući projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji zajednički sprovode ambasade Švedske i Švajcarske, Razvojni program UN (UNDP) i Grad Banja Luka.

Gradonačalnik Igor Radojičić, naglasio je da se obnova ovog prostora, koji je smješten u centralnom dijelu Parka Mladen Stojanović, uklapa u ciljeve Gradske uprave koji podrazumijevaju obnovu prostornih kapaciteta za aktivnosti građana i jačanje projektnih mogućnosti građanskog aktivizma.

– Zahvaljjući saradnji sa UNDP-om, u šest banjalučkih mjesnih zajednica su realizovani različiti projekti. U Saračici je saniran trotoar, u Česmi škola, u Šargovcu balon za fudbal, a ovdje u Rosuljama smo aktivirali društveni objekat koji će biti prostor za različite društvene aktivnosti uz poslove mjesne zajednice. Jedna od tih aktivnosti je i koncipiranje projekata za djecu, mlade i starije osobe – naglasio je Radojičić.

Mari Bajstrom iz Odjeljenja za razvoj ambasade Švedske u BiH, istakla je da vlada ove zemlje podstiče realizaciju projekata koji podrazumijevaju jačanje građanskog aktivizma.

– Danas smo zajednički pokazali podršku stanovnicima ovog naselja u Banjoj Luci, a Švedska će uvijek podržavati ovakve i slične projekte koji podstiču građane da se aktiviraju po različitim pitanjima – rekla je Bajstrom.

Šef Kancelarije UNDP-a u Banjoj Luci, Goran Vukmir, kazao je da su u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“,  Banjoj Luci provedeni projekti čija je ukupna vrijednost oko 350.000 KM, koje su zajednički uložili UNDP i Grad Banja Luka.

– Privodimo kraju prvu fazu ovog projekta čiji je ukupni budžet bio 8,5 miliona švajcarskih franaka i realizovan je u 24 jedinice lokalne samouprave u BiH. Uključeno je bilo preko 130 mjesnih zajednica od čega u Banjoj Luci njih šest. Pored unapređenja infrastrukture, cilj ovog projekta je bio da podstakne građane da aktivno učestvuju u društvenim aktivnostima. Ovaj društveni centar u Rosuljama je primjer takvog pristupa i u njemu će se održavati forumi građana, ali i niz drugih aktivnosti udruženja penzionera, Centra za socijalni rad i slične aktivnosti – zaključio je Vukmir.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button