Magazin

Preljubnike odaje njihovo lice, možete ih prepoznati

Eksperti ističu da je ženskaroša moguće prepoznati samo jednim pogledom na lice muškarca koga imate ispred sebe, a oni sa muževnijim crtama lica su skloni prevari više od drugih.

Muškarci skloni flertu imaju nevjerstvo napisano na čelu, kažu stručnjaci koji tvrde da je moguće jednim pogledom na lice muškarca ili žene moguće prepoznati preljubnika.

Muškarci koji imaju muževnije lice su skloni neverstvu više od ostalih, a oni sami za sebe kažu da je to tačno. Ipak, neki među njima su istakli da ne treba suditi površno po izgledu i facijalnoj ekspresiji.

Tim stručnjaka ističe da je sumnjičavost prema muževnijim muškarcima, koji imaju guste obrve, jaku vilicu i tanje usne, zapravo evolutivna prednost koja dozvoljava heteroseksualnim ženama da uoče nedostojnog partnera, ali i prednost muškarcima da prepoznaju potencijalnog rivala koji može da zavede njihovu partnerku.

Ranija istraživanja su pokazala da su žene sposobne da uoče nevjernog muškarca na prvi pogled, jer je muževnost njegovog lica ključni faktor za donošenje zaključka.

U istraživanju su učesnici gledali fotografije i sudili prema izrazu lica 189 odraslih osoba koje su fotografisane i ocenjivali ocjenama od 1 do 10 u zavisnosti od tog a koliko su po njihovom mišljenju skloni preljubi. Ljudi na fotografijama su se pre ocjenjivanja izrazili da li su varali i koliko su skloni varanju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!