Svijet

Putin: Amerika zateže samo kada njoj odgovara

MOSKVA – Predsjednik Rusije Vladimir Putin smatra da SAD “zatežu” samo kada to njima odgovara, dok na interese drugih ne obraćaju pažnju.

“Podsjećam još jednom da, kakve god da su sankcije, prvi teret tečnog prirodnog gasa sa Jamala je otišao u SAD, smiješno, ali to je činjenica. Trgovina se nastavlja. Jer tamo, gdje odgovara našim američkim partnerima-prijateljima, Rusija transportuje, a kad treba u Evropu, odmah nešto zatežu. Ako im nije od koristi, na interese ostalih država ne obraćaju pažnju“, rekao je Putin na plenarnoj sednici Međunarodnog arktičkog foruma.

Loading...

On je dodao da zapadne sankcije neće omesti realizaciju planova Rusije za razvoj Arktika.

“Čak u nekom stepenu to nas podstiče da aktivno razvijamo sopstvene tehnologije”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je odgovorio na riječi predsjednika Finske Saulija Niniste, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, naglasivši da Krim ne pripada arktičkoj zoni.

“Krim, koliko znam, nije u arktičkoj zoni. Međutim, ipak ću vam reći: mi smo se okupili ovdje kako bismo razgovarali o problemima Arktika. Ne bismo željeli da se zbog mjera koje nisu blagovremeno preduzete Arktik pretvori u nešto slično Krimu, a da se Krim pretvori u pustinju“, rekao je Putin.

On je naveo da se u slojevima Arktika mogu naći ostaci tropskih biljaka i životinja.

“U istoriji čovječanstva je to već bilo. Treba da razumijemo šta se dešava i zajedno reagujemo”, naglasio je ruski predsjednik.

“Kada su naš car-reformator Petar I i švedski kralj-romantik Karlo XII ratovali, od tada je prošlo mnogo vremena i sada se neki problemi, o kojima govorimo danas, mogu riješiti samo zajedničkim naporima. Zbog toga smo se danas i okupili. Mislim da će to biti korisno”, dodao je Putin.

(sputin)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!