Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Sarajevo i Široki ovjeravaju finale

Bez obzira što smo sve završili već u prvoj utakmici, u revanšu nema opuštanja, poručio je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, čiji fudbaleri večeras na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” u revanš utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine dočekuju Slogu iz Gornjeg Crnjelova.

Protiv prvoligaša Republike Srpske lideri na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH u Bijeljini su prije sedam dana u potpunosti opravdali ulogu favorita i slavili s uvjerljivih 4:1. Jednom nogom zakoračili su u finale, gdje će, ukoliko se ne desi senzacija, čekati boljeg iz duela Široki Brijeg – TOŠK.

“Igrači koji dobiju šansu moraće biti maksimalno ozbiljni. Imamo problem s igračkim kadrom jer i naši juniori igraju polufinale Kupa sa Zrinjskim i na većinu njih sam htio da računam. Rezultat iz Bijeljine nam daje za pravo da smatramo da smo sve završili, ali ćemo profesionalno igrati od prve do posljednje minute”, rekao je Musemić.

Dodatnu snagu Sarajlijama pred ovaj meč ulijeva i velika subotnja pobjeda u gradskom derbiju protiv Željezničara (3:0).

“Atmosfera nakon derbija je odlična, iako ja ne volim euforiju. Moramo znati da je još osam mečeva do kraja u Prvenstvu i 24 boda u igri. Dok teoretski ne osiguramo naslov nema opuštanja”, upozorava Musemić.

Gosti iz Gornjeg Crnjelova svjesni su da teško mogu napraviti nešto na najvećem bh. stadionu. Ipak, motiva im ne nedostaje.

“Činjenica je da smo u prvoj utakmici razočarali. Naravno, znali smo koliko je Sarajevo kvalitetna ekipa, ali ipak nismo pružili najbolje od sebe. Ova ekipa može bolje i zbog toga očekujemo da se u revanšu predstavimo u boljem svjetlu i da popravimo utisak u odnosu na prvi susret. Idemo da uživamo u fudbalu i pokažemo da možemo i znamo više od onoga što je prikazano u Bijeljini”, rekao je Senad Hadžić, trener OFK Sloga.

Fudbaleri Širokog Brijega takođe nisu dopustili iznenađenje u prvom meču. Pobijedili su na “Pecari” rezultatom 2:0, a pošto stadion u Tešnju ne ispunjava uslove, prvoligaši Federacije BiH danas će u revanšu biti domaćini na terenu Trening centra N/FS BiH u Zenici.

“Široki je po rejtingu i renomeu naravno veliki favorit. Međutim, i TOŠK je dobra momčad, u rangu Olimpika i Veleža, i nije slučajno u poluzavršnici Kupa BiH. Sve će ovisiti o nama. Ako budemo pravi, onda neće biti problema. Nećemo potcijeniti TOŠK, jer znamo kakve znaju biti Kup utakmice”, rekao je trener Širokog Brijega Goce Sedloski.

Tešanjci nisu u prilici da obećaju preokret, ali poručuju da predaje nema.

“Široki Brijeg ima jako kvalitetnu ekipu, u šta smo imali priliku da se uvjerimo i u prvom meču. Bez obzira na zaostatak, nada postoji. Mi ćemo nastojati da se predstavimo u najboljem svjetlu i da se na što bolji način suprotstavimo Širokobriježanima”, kazao je Ajdin Mrguda, trener TOŠK-a.

Parovi: Sarajevo – Sloga (prva utakmica 1:4) 18 časova, TOŠK – Široki Brijeg (0:2) 16.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button