Svijet

Zastrašujuće otkriće njemačkog novinara o teroristima iz OVK

PRIŠTINA – Njemački novinar Kit Klarenberg tvrdi da je na Kosmetu uz OVK bila teroristička internacionala. Protiv Srba su ratovali mudžahedini na čelu sa Aimom al Zavahirijem, “desnom rukom” Bin Ladena.

Teroristička internacionala ratovala je protiv srpskih snaga na Kosovu i Metohiji 1999. godine, a u vrhu islamskih terorista koji su je predvodili, nalazila se i “desna ruka” Bin Ladena Aim al Zavahiri. Ove šokantne podatke, u analizi za “Global risrč”, iznio je njemački novinar Kit Klarenberg, uoči obilježavanja dvije decenije od udara Oslobodilačke vojske Kosova i NATO-a na Košare, prenose “Novosti”.

Loading...

U zastrašujućem tekstu “Dvadeset godina od kosovskog rata” Klarenberg navodi da je njemačka obavještajna služba bila ključna za stvaranje terorističke OVK na KiM, kao i da je ona imala najtačnije podatke o ogromnom bogatstvu u srpskoj pokrajini. Među najozloglašenijim imenima onih koji su učestvovali u ratu na Kosovu i borili se protiv vojske tadašnje SRJ, a potom počinili zločine koji su “okupali krvlju” Englesku, Belgiju, Izrael, Francusku i Siriju, navodi britanskog pukovnika Džemsa Lija Mesura, koji je u Siriji do prije nekoliko mjeseci vodio humanitarnu organizaciju “Bijeli šljemovi”, koju je zvanični London zadužio za raspirivanje rata na Bliskom istoku. Pominjući stranu ulogu u ratu, novinar “Global risrča” navodi da su vojnike OVK u Albaniji obučavali specijalci CIA i Zelene beretke, kao i da je britanski SAS bio ključan za obuku terorista u Albaniji. U Pokrajinu su “sasovci” upućivani na takozvane operativne piknike, uglavnom da navode avijaciju. Autor teksta bilježi i podatak da su prvi njihovi vojnici ušli na Kosovo 21. marta 1999.

U vrhu najopasnijih islamskih terorista koji su djelovali na KiM, navodi se u tekstu, nalazi se zamjenik Bin Ladena Aim al Zavahiri, koji je lično vodio jedinicu mudžahedina na Kosovu 1999. Aim al Zavahiri je pomogao u osnivanju egipatske militantne grupe Islamski džihad, a preuzeo je vođstvo Al Kaide nakon ubistva Osame bin Ladena od strane američkih snaga 2011. Prije toga su ga često nazivali glavnim ideologom Al Kaide. Neki vjeruju da je on bio “operativni mozak” koji je stajao iza napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Međutim, Al Kaida nije jedina islamistička grupa koja je djelovala na Kosovu. Pozivajući se na podatke iz istrage bivšeg tužioca američkog Ministarstva pravosuđa Džona Loftusa, Klarenberg u tekstu navodi kao balkanske terorističke veterane Al Muhajirouna, Bakrija Muhameda, Abua Hamzu i Haruna Rašida Asvata, krivce za napad na londonski metro jula 2005. U islamističkoj grupaciji pominje se i Kan Šarif, koji je učestvovao u samoubilačkom napadu u baru u Tel Avivu.

Klarenberg iznosi tvrdnje i da se dvije decenije poslije NATO agresije zapadni narativ o razlozima napada na SR Jugoslaviju skroz raspao. On navodi da je jasno da Slobodan Milošević nije nikada imao ideju da pravi “veliku Srbiju” čisteći Albance sa Kosova.

(sputnik)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!