Svijet

Armija maršala Haftara oborila vojni avion

Libijska nacionalna armija maršala Halifa Haftara oborila je vojni avion koji pripada snagama lojalnim premijeru vlade nacionalnog jedinstva koji je poleteo iz libijskog grada Misratija, saopštio je predstavnik te armije Ahmed el Mismari.

„Upravo je stigla vest da je Libijska nacionalna armija oborila vojni avion koji je poletio iz Misrate“, rekao je Mismari tokom konferencije za novinare u Bengaziju.

Prošlog četvrtka mašral Halifa Haftar je naredio svojim snagama da započnu ofanzivu na Tripoli radi „oslobođenja od terorista“. Odredi Haftarove armije uspostavili su kontrolu nad gradovima Garjan i Surman južno od libijske prestonice. 

Operativni štab vlade nacionalnog jedinstva Fajeza Saradža saopštio je da su vojni avioni Libijske nacionalne armije pod upravom Haftara bombardovali jedini aktivan aerodrom libijske prestonice, nakon čega su otkazani svi letovi. Oružane snage Vlade nacionalnog jedinstva Libije lojalne vladi objavile su 7. aprila početak vojne operacije „Vulkan gneva“ protiv Libijske nacionalne armije. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!