Društvo

Pedijatar upozorava: Ne izbjegavajte vakcinaciju djece

Pedijatar sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta u Beogradu Vladislav Vukomanović preporučio je roditeljima da ne izbjegavaju i ne odgađaju vakcinaciju djece.

Vukomanović je naglasio da su neželjena dejstva vakcine moguća, ali da su ona rijetka i ni u kom slučaju ne mogu da budu odrednica da li dijete vakcinisati ili ne.

Loading...

“Moj savjet, kao i savjet svih eksperata koji se daleko više bave od mene vakcinacijom, jeste da vakcinišete vašu djecu”, rekao je Vukomanović za RTS.

Prema njegovim riječima, imunizacija i vakcinacija jesu osnovne mjere koje je neophodno preduzeti da bi se djeca zaštitila od infektivnih bolesti.

“Polako prestaju bilo kakve dileme u vezi sa tim – da li je vakcinaciju potrebno sprovoditi, kojim redoslijedom, da li po kalendaru vakcinacije. Roditelji se često obraćaju nama, da li ovu ili onu vakcinu da primjene ili neku da preskoče”, istakao je Vukomanović.

On je dodao da je kalendar vakcinacije utvrđen i “zasnovan na svim pozitivnim propisima i medicinskoj praksi tako da nema nikakve dileme da se treba tog kalendara pridržavati”.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!