Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

PROTIVLJENJA NISU POMOGLA Odbornici dali zeleno svjetlo DUŽEM RADNOM VREMENU nedjeljom

Tržni centri će nedjeljom moći raditi do 22 časa a ne kao do sada do 16 časova, ovu izmjenu radnog vremena podržali su odbornici Skupštine grada na zasjedanju koje je prije nekolko trenutak završeno.

Gradonačelnik Igor Radojičić je u toku zasjedanja rekao da je Banjaluka dobila najveći regionalni šoping mol te ako hoćemo da budemo konkurentni sa centrima u regionu, onda je to radno vrijeme isto kao kod njih.

– Ono što se svjesno ili nesvjesno brka kod ove odluke, jeste da se odlukom o radnom vremenu tržnog centra ne reguliše radno vrijeme radnika. Radno vrijeme radnika je propisano Zakonom o radu i granskim kolektivnim sindikalnim ugovorom. Prema tome, ako fabrika radi 16 sati to ne znači da i radnik toliko radi, nego on radi osam sati. Ako radi duže od toga, onda je to pitanje sindikata, inspekcije i poslodavca da li krši druge zakone i nije pitanje radnog vremena – pojasnio je Radojičić.

Odbornici su na današnjoj sjednici donijeli odluku i o komunalnim taksama prema kojoj će veliki broj organizacija civilnog društva, kao i brojna preduzeća biti u povoljnijem položaju.

Između ostalog, ovom odlukom smanjene su komunalne takse za privrednike, pa tako, recimo, za auto-škole taksa je snižena sa 260 KM na 150 KM, a kada je u pitanju nevladin sektor, praktično za sva udruženja takse su snižene u rasponu od 40 do 150 maraka.

Na današnjoj sjednici usvojena je i izmjenama odluke o isporuci toplotne energije, kojom se uvode određene olakšice u slučaju isključenja sa sistema daljinskog grijanja.

Usvojena i odluka o javnim parkiralištima i garažama kojom je predviđeno da, osim gradskih službi, uslugu javnih parkinga mogu organizovati i privatne kompanije.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button