Svijet

Putin: Poštujte međunarodno pravo, sjetite se Jugoslavije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbjegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Odgovarajući predsjedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, Putin je podsjetio da bi bilo kakve sankcije bile legalne prvo treba da ih odobri Savjet bezbjednosti UN, a u ovom slučaju toga nema, pa su mjere uvedene protiv Rusije nelegalne, prenosi Sputnjik.

Loading...

“Drugo, još važnije, iz nekog razloga niko ne uvodi sankcije za miješanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, za destabilizaciju država. Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mjere kako bi zaštitile svoje interese”, rekao je Putin.

“Vratimo se poštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posljedicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava”, istakao je ruski predsjednik.

Putin je pozvao da se svijet vrati normalnom političkom životu i postane svjestan da je međusobno zavisan.

“Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat”, dodao je Putin.

Predsjednici Rusije i Finske razgovarali su u okviru međunarodnog foruma “Arktik – teritorija dijaloga”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!