Društvo

Višković: Stvoriti uslove za unapređenje standarda svih građana

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u razgovoru sa švedskim ambasadorom u BiH Andersom Hagelbergom jasnu opredijeljenost institucija Srpske u procesu evropskih integracija, što je vidljivo u svim aktivnostima koje Vlada Srpske sprovodi i ispunjava među prvima u BiH.

Višković je na današnjem sastanku u Banjaluci upoznao Hagelberga o mjerama i ciljevima predviđenim Programom ekonomskih reformi, ističući da su među ključnim prioritetima u radu Vlade Srpske – stvaranje uslova za unapređenje standarda svih građana i privredni razvoj.

Loading...

Hagelberg je predstavio programe i projekte koje Ambasada Švedske u BiH podržava i realizuje s naglaskom na razvojnu pomoć koja se odnosi na ekonomsku podršku, unapređenje životne sredine, te doprinose u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Švedski diplomata je istakao opredijeljenost da se, povećanjem aktivnosti, nastavi sprovođenje projekata u okviru razvojne podrške i saradnje.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar finansija Srpske Zora Vidović, razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!