Politika

Govedarica: Volju građana ne smiju da određuju brojači glasova već isključivo birači

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se sa danas u Banjaluci sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom i razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji.

Loading...

Predsjednik SDS je istakao da je neophodno u narednom periodu izmijeniti Izborni zakon BiH u tehničkom aspektu jer trenutno zakonsko rješenje omogućava izborne prevare, izrazivši uvjerenje da se takva izborna prevara desila i na poslednjim Opštim izborima a na nabrutalniji način i na izborima u Doboju 2018. godine.

– Volju građana ne smiju da određuju brojači glasova već isključivo birači i zbog toga je neophodno ugledati se na mehanizme kojima su moderne demokratije uredile svoje izborno zakonodavstvo kako bi spriječile prevare – rekao je Govedarica, napominjući da sve zloupotrebe u društvu počinju na dan izbora, krađom građana.

Govedarica je u razgovoru sa Rusonom istakao da je Dejtonski sporazum pomirio maksimalističke zahtjeve sva tri naroda u BiH i donio mir te na dejtonskim principima treba da uređujemo odnose i budućnost u Bosni i Hercegovini.

Govedarica istakao je opredjeljenost Srpske demokratske stranke ekonomskim reformama koje treba da zaustave odliv stanovništva iz zemlje i omoguće otvaranje novih radnih mjesta kao i povećanje plata trenutno zaposlenih.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!