Svijet

Oglasila se i Asanžova majka: Uskratili su mu medicinsku njegu

Kristin Asanž, majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, zamolila je danas britanske vlasti da budu nježni prema njenom sinu, koji je u zatvoru u Londonu.

Asanž je juče uhapšen u ambasadi Ekvadora u Londonu, a Asanžova majka rekla je da su njenom sinu bili uskraćeni svež vazduh, mogućnost da vježba i medicinska njega, prenosi AP.

Loading...

“Molim vas budite strpljivi, nježni i ljubazni prema njemu”, rekla je ona policiji i sudskom osoblju.

Asanž je juče progašen krivim pred sudom u Vestminsteru zbog kršenja uslova za puštanje uz kauciju, za šta mu je zaprećena zatvorska kazna od 12 meseci. Sudija je rekao da će Asanž ponovo biti izveden pred sud 12. juna, kada će se razmatrati zahtjev SAD za njegovo izručenje.

Asanž izjasnio se prethodno da nije kriv što se nije predao sudskim organima. Osnivač Vikiliksa pojavio se na sudu u Londonu jer se tamo razmatra zahtjev SAD za njegovo izručenje zbog krivičnih prijava za objavljivanja više desetina hiljada tajnih vladinih dokumenata.

Asanž je uhapšen juče u Londonu, pošto mu je vlada Ekvadora ukinula azil.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!