Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Nauka i tehnologija

Znate li koliko košta bezbjednost vlasnika Fejsbuka?

Tehnološki gigant Fejsbuk gotovo je udvostručio svotu koju izdvaja na osiguranje svog osnivača i izvršnog direktora Marka Zakerberga.

Fejsbuk je tokom prošle godine potrošio čak 22 miliona dolara za dodatne troškove Zakerbergove zaštite.

Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija službenu platu od svega jednog dolara godišnje, a tokom prošle godine nije primao bonuse i nagrade za akcije.

Troškovi za bezbjednost Zakerberga i njegove porodice su iznosili 22,6 miliona dolara na godišnjem nivou, što je 9,1 milion dolara više nego za prethodnu godinu.

Na troškove privatnog aviona potrošeno je 2,6 miliona dolara, a iz kompanije je rečeno da je i to dio njegovog “programa osiguranja”.

“Zakerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je rezultat velike baze naših korisnika i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji”, navela je kompanija u saopštenju.

Tehnološki gigant se posljednjih godina često nalazi na udaru kritika zbog brojnih propusta.

Detaljne informacije o više od 540 miliona korisnika Fejsbuka mjesecima su bile javno vidljive, pokazala je istraga kompanije zadužene za bezbjednost na internetu.

Ovo je, kako podsjeća BBC, posljednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje povjerljivih i ličnih podataka kompanije Fejsbuk.

Krajem marta Fejsbuk je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 miliona korisnika.
 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button