Politika

Dodik: Gotovo da nema objekta u Istočnom Sarajevu u čijoj izgradnji nije učestvovao SNSD

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras u Istočnom Sarajevu da je sve što je urađeno u ovom gradu dio politike SNSD-a.

“Imamo šta ovdje da pokažemo. Gotovo da nema nijednog objekta koji je izgrađen, a da u tome nije učestvovao SNSD – od gradske kuće, preko vrtića, muzeja, puteva, pozorišta, trga, dvorane, pa do bolnice”, izjavio je Dodik novinarima pred početak sjednice Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo kojoj je prisustvovao.

Loading...

On je ponovio da političari vrijede onoliko koliko mogu da pokažu šta su ostavili iza sebe, dodajući da SNSD u Istočnom Sarajevu ostavlja riješena značajna pitanja.

“Približavamo se onome što moramo da činimo još više, a to je da obezbijedimo što je više moguće realno održivih i dobro plaćenih radnih mjesta. Uvjeren sam da će naša politika naći odgovor i na to pitanje i da ćemo moći, djelujući ovdje, da obezbijedimo stabilnost, mir, razvoj i prosperitet grada Istočno Sarajevo”, istakao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da je Dodik željom da prisustvuje sastanku iskazao opredijeljenost SNSD-a da još više gradi i razvija Istočno Sarajevo kako u pogledu zakonskih rješenja koja tretiraju ovaj grad tako i u pogledu svega što je do sada urađeno, a odnosi se na veliki broj infrastrukturnih projekata, realizovanih na ovom području.

“Predsjednik će biti na sjednici i dati podršku onome što predlažemo, a odnosi se na funkcionisanje grada Istočnog Sarajeva u budućnosti. Naročito nam je interesantno osnivanje Turističke organizacije opštine Pale, gdje želimo da pokažemo da ni pod razno ne razvlašćujemo grad, nego ga snažimo”, izjavio je Ćosić.

On je naglasio da SNSD želi dati svoj doprinos eventualnom osnivanju agrarnog fonda i ostalim rješenjima koja se tiču dnevnog funkcionisanja grada u smislu strateških i zakonskih pitanja.

“Gradski odbor SNSD-a već je izradio Nacrt zakona o gradu Istočno Sarajevo kojem podršku daje i predsjedniik stranke. Mi ćemo ga uputiti prema Klubu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini koji će ga predložiti za usvajanje na sjednici Narodne skupštine. Nakon usvajanja u formi nacrta očekujem da se nađe u javnoj raspravi i potom bude usvojen u Narodnoj skiupštini”, pojasnio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, ovim nacrtom zakona želi se predložiti direktan izbor gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo i tačne nadležnosti grada i odnosi između opština koje čine grad i samog grada.

“Nadamo se da će nakon usvajanja Zakona o gradu Istočno Sarajevo poslanici Narodne skupštine usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Republike Srpske čime će biti omogućen direktan izbor gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo”, istakao je Ćosić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!