Nauka i tehnologija

Outlook.com nalozi nedavno bili izloženi povredi privatnosti

Microsoft je nekim Outlook.com korisnicima poslao e-mail poruke, sa obavještenjem o probijanju sigurnosti ovog servisa.

Problem sa sastojao iz kompromitovanja pristupnih detalja jednog od agenata za podršku, koji je omogućio pristup nalozima korisnika od strane neautorizovanih subjekata.

Loading...

 Prema navodima Microsofta, ranjivost je bila aktivna od 1. januara do 28. marta, a kompromitovani akreditivi su u međuvremenu deaktivirani.

Outlook.com korisnici, koji su bili izloženi sigurnosnom propustu, dobili su e-mail poruke sa detaljima o problemu.

Prema navodima Microsofta, svako ko je pristupio akreditivima je mogao da vidi e-mail adrese, foldere sa imenima, subjekte e-mailova, kao i adrese ljudi sa kojima je korisnik komunicirao.

Nije bio vidljiv sadržaj e-mailova niti prikačeni sadržaj u porukama.

Korisnici koji su dobili poruku od Microsofta bi trebalo da budu dodatno obazriviji u radu sa e-mailovima, da verifikuju da su poslati sa legitimne adrese i da ih prateći linkovi ne usmeravaju ka nasumičnim i nepoznatim sajtovima koji bi mogli prikupiti informacije o korisnicima.

Iako informacije za logovanje nisu kompromitovane u ovom probijanju sigurnosti, Microsoft ipak korisnicima preporučuje da resetuju lozinke za svoje e-mailove.

(NN/benchmark)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!