Politika

Višković: Bez pravde nema pomirenja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da očekuje da će biti zadovoljena pravda u slučaju ratnog komandanta Petog korpusa tzv. Armije BiH Atifa Dudakovića, jer svi koji su počinili ratni zločin moraju odgovarati, u suprotnom nema pomirenja i suživota u BiH.

– Kao legalista očekujem da pravda bude zadovoljena, ali poučen dosadašnjim iskustvima imam određenu dozu straha da će biti različitih insinuacija i da će pravda biti zaobiđena. Nadam se da je krajnje vrijeme, radi pomirenja u BiH i budućnosti svih naroda da zločinci na svim stranama odgovaraju za ono što su uradili – rekao je Višković.

Loading...

On je istakao da nikoga ne želi amnestirati, jer su zločini počinjeni na sve tri strane u BiH, a da oni koji su ih počinili moraju odgovarati.

Pred Sudom BiH danas počinje suđenje generalu Atifu Dudakoviću i za još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!