Kultura

Predstavljena poezija Čarsla Simića

BANJALUKA – Promocijom knjige poezije prošlogodišnjeg dobitnika nagrade “Evropski atlas lirike”, američkog pjesnika srpskog porijekla Čarlsa Simića “Tetovirani grad”, u Banjaluci je danas otvoreno 6. izdanje Međunarodnih banjalučkih večeri poezije, čiji je cilj promocija pisane riječi te druženje pisaca i čitalaca.

Urednik Izdavačke kuće “Kuća poezije” iz Banjaluke Zdravko Kecman, koji je i organizator, rekao je da će manifestacija trajati do novembra, kada će ova izdavačka kuća dodijeliti nagradu “Evropski atlas lirike” za ovu godinu.

Loading...

“Simić je trebalo da dođe u martu, ali su ga zdravstveni problemi u tome spriječili. Danas smo predstavili ovu zbirku tako što smo čitali njegovu poeziju, a to su učinili mladi ljudi, učenici, koji su budućnost poezije i koji su se družili i s ovom knjigom”, rekao je Kecman novinarima nakon promocije u Kulturnom centru Banski dvor.

Kecman je najavio da će narednih dana književni karavan “Kuće poezije” krenuti u gradove širom Republike Srpske – Ribnik, Kneževo, Jezero, Srebrenicu, Prijedor, Kostajnicu i druge, gdje će književnici promovisati svoje knjige i družiti se sa čitaocima.

“Na ovaj način knjiga treba da stigne tamo gdje je pomalo zapostavljen čitalački prostor. To je decentralizacija kulture”, naveo je Kecman. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!