Banjaluka

„Banja Luka se gradi“: Izgrađen novi kružni tok na Malti

Novizgrađena kružna raskrnica na Malti, na ukrštanju kod nekadašnje „Mljekare“, puštena je u saobraćaj, u okviru napora na rasterećenju grada od gužvi u toku tzv. saobraćajnih špiceva. Ovo je već šesta kružna raskrsnica koja je na užem gradskom jezgru izgrađena u posljednjih godinu i po.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novizgrađenu raskrnicu, naglasio je da je glavni cilj izgradnje kružnih raskrsnica rasterećenje i modernizacija saobraćaja u gradu.

Loading...

– Do 2018. godine, Banja Luka je imala ukupno pet kružnih tokova, a sada ih trenutno ima 11. Za nepunih godinu i po izgrađeno je šest kružnih raskrsnica, a trenutno se gradi raskrsnica kod „Sirana“ – reako je Radojičić i dodao da su još dva nova kružna toka trenutno u fazi raspisivanja javnih nabavki. Pored toga, Grad je nedavno sa „Putevima RS“ dogovorio gradnju još tri velika kružna toka na saobraćajnicama koje su u nadležnosti ovog preduzeća.

Radojičić je ukazao i da se u Obilićevu trenutno radi na spajanju Istočnog tranzita na pravcu prema Zelenom mostu i da će uskoro početi izgradnja još jedne kružne raskrsnice na ukrštanju Krfske ulice i Istočnog tranzita.

 

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!