Banjaluka

„Banja Luka se gradi“: Izgrađen novi kružni tok na Malti

Novizgrađena kružna raskrnica na Malti, na ukrštanju kod nekadašnje „Mljekare“, puštena je u saobraćaj, u okviru napora na rasterećenju grada od gužvi u toku tzv. saobraćajnih špiceva. Ovo je već šesta kružna raskrsnica koja je na užem gradskom jezgru izgrađena u posljednjih godinu i po.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novizgrađenu raskrnicu, naglasio je da je glavni cilj izgradnje kružnih raskrsnica rasterećenje i modernizacija saobraćaja u gradu.

Loading...

– Do 2018. godine, Banja Luka je imala ukupno pet kružnih tokova, a sada ih trenutno ima 11. Za nepunih godinu i po izgrađeno je šest kružnih raskrsnica, a trenutno se gradi raskrsnica kod „Sirana“ – reako je Radojičić i dodao da su još dva nova kružna toka trenutno u fazi raspisivanja javnih nabavki. Pored toga, Grad je nedavno sa „Putevima RS“ dogovorio gradnju još tri velika kružna toka na saobraćajnicama koje su u nadležnosti ovog preduzeća.

Radojičić je ukazao i da se u Obilićevu trenutno radi na spajanju Istočnog tranzita na pravcu prema Zelenom mostu i da će uskoro početi izgradnja još jedne kružne raskrsnice na ukrštanju Krfske ulice i Istočnog tranzita.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!