Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

“JEDAN U NIZU BEZVEZNIH SASTANAKA” Dodik nije optimista da će biti postignut dogovor oko Savjeta ministara

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da nije optimista da će na današnjem sastanku u Sarajevu sa liderima HDZ BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem biti postignut dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je ocijenio da će to biti samo “jedan u nizu bezveznih sastanaka”.

Lider SNSD je dodao da on na ovaj sastanak dolazi bez politike uslovljavanja, napomenuvši da u Ustavu BiH piše na koji način se popunjava Savjet ministara, ali da neko sada ruši taj Ustav i poigrava se sa cijelom strukturom u BiH.

– Kada se formira Predstavnički dom parlamenta BiH, 15 dana nakon toga mora da bude predložen kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ja sam, kao predsjedavajući Predsjedništva, pozvao sve političke partije i obavio konsultacije. Stavio sam to na dnevni red, a rečeno je – sačekajte i to čekanje traje do danas – podsjetio je Dodik u izjavi novinarima u Sarajevu.

On je ponovo pozvao stranačke lidere da se završi izbor Savjeta ministara.

– Stalno dobijamo neke uslove. Glupa je politika traženja krivaca, a mi stojimo i ništa ne radimo i godinama je tako. Ja dolazim bez politike uslovljavanja – poručio je lider SNSD.

On je ponovio da iz Republike Srpske nije došao ni jedan uslov, ali da sa bošnjačke strane svaki dan dolazi novi uslov i da je to “beskrajno”.

– Ne znam šta će reći na sastanku, ali ja nemam namjeru da tamo sjedim i da čekam njihove uslove. Jedini uslov je – popunite Savjet minsitara kako piše u Ustavu BiH – poručio je Dodik.

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu oko 12.00 časova počeo je sastanak lidera SNSD Milorada Dodika, HDZ-a BiH Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića, na kojem bi trebalo da bude razgovarano o formiranju vlasti na nivou BiH.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button